Vägg rivs

Har du svårigheter med att få ett lån beviljat?

Även om man vet att man inte ska samla på sig lån och krediter, så kan man hamna i olika situationer då man inte har sett någon annan utväg än att ta ett nytt lån. 

Det kan förekomma många situationer i ens liv, då den välorganiserade budget man tidigare hade fallerar. Vanliga orsaker är att man förlorar ett jobb eller man blir sjuk på lång tid eller att man helt enkelt har levt över sina tillgångar. Ekonomiska problem leder till andra problem, bland annat för att det inte är så lätt att prata om det med folk i ens omgivning.

Har man redan samlat på sig många lån kan det vara svårare att se en lösning på sitt problem och det blir lätt att man blir deprimerad. Slutligen kan det börja inkomma den ena betalningsanmärkningen efter den andra, och det blir ännu svårare att se en lösning på det hela. Dock är det bättre att kontakta de kreditgivare man redan har för att diskutera sitt problem.

Om man har betalningsanmärkningar kan det vara väldigt svårt att få lån beviljat och ännu svårare om det har gått så långt som till kronofogdemyndigheten. Däremot är det inte sagt att det är omöjligt.

Få lån trots betalningsanmärkningar?

På Arcadia Finans fokuserar vi hellre på hur din förmåga att betala i framtiden ser ut, än hur det varit för dig tidigare. Så även om du har fått betalningsanmärkningar kan det vara möjligt för dig att få lån. Våra samarbetspartners undersöker hur din ekonomi ser ut i dagsläget och tittar både på de uppgifter som lämnas i din ansökan och från UCs kreditupplysning.

Beroende på hur det ser ut med dina tidigare lån och krediter, så kan du få vänta längre än normalt på att få reda på om du blir beviljad lånet eller inte. Däremot bör det inte ta längre tid än till nästkommande bankdagar.

Hur kan ett samlingslån hjälpa mig?

Att samla sina lån innebär att man ansöker om ett nytt lån, som täcker den samlade hög av skulder man har. Syftet är att man ska få bättre ränta och enbart skuld hos en långivare. Snabblån och andra mindre lån som ofta har högre räntor, som är skönt att bli av med så fort som möjligt.

Hos många långivare är det möjligt att betala tillbaka hela sin skuld när som helst utan att behöva betala in all ränta som skulle ha utgått. Ett samlingslån ska medföra att du får en lägre månadskostnad, så var noga med att kontrollera hur hög summa dina nuvarande räntor och andra avgifter uppgår till och ansök om lån med lägre effektiv ränta.

Ju längre avbetalningstid du väljer, desto lägre månadskostnad kan du få. Däremot samlar du på dig avgifter på en längre tid, vilket gör lånet mindre förmånligt i längden. Så ansök inte om längre tid än du behöver.

Fördelar med att samla lån:

  • Du kan få en lägre ränta och färre avgifter
  • Lägre månadskostnad
  • Du blir skuldfri snabbare
  • Stärker din kreditvärdighet
  • Ökar dina chanser att kunna ta ett lån i framtiden

Samling av lån

Samling av lån ger lägre räntekostnader.

Få alternativa låneerbjudanden på bara 2 minuter

  1. Välj ett lånebelopp, lånets löptid och månatlig återbetalning som passar dig.
  2. Fyll i ansökan.
  3. Få svar och låneerbjudanden från upp till 35 banker och långivare.
  4. Välj låneerbjudandet med de bästa villkoren.

Jämför upp till 600 000 kr – kostnadsfritt och ej-bindande

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad
211 kr
Hitta bästa möjliga ränta för dig

Över 100.000 förmedlade lån

Individuell ränta min. 2.95 – max. 27.0 % (effektiv ränta min 2.99 – max 29.90 %). Återbetalningstid min. 1 år – max. 20 år.

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Vi är i samarbete med: Axo FinansZmarta