Delbetalning eller konsumentkredit

Att jämföra priser är numera en helt naturlig del av vår vardag. Inköp av en ny mobiltelefon, dator eller TV föregås ofta av ett besök på någon typ av jämförelsesajt för att se var vi hittar det bästa priset. När du väl har bestämt dig för vilken butik du ska göra ditt inköp hos, väljer du säkert många gånger att delbetala produkten. Men visste du att det många gånger kan vara billigare att ta en konsumentkredit än att delbetala?

Butikens delbetalning vs konsumentkredit

De flesta butiker erbjuder idag sina kunder någon typ av finansiering av sina produkter. Detta är för många ett attraktivt alternativ, då det innebär möjligheten att betala för produkten i omgångar istället för att bankkontot ska bli gapande tomt med en gång. Det är dock viktigt att komma ihåg att en delbetalning är en typ av lån, och att dessa i de flesta fall är förknippade med räntekostnader.

Att handla på delbetalning är onekligen ett bekvämt alternativ, men det finns inget som garanterar att det är det billigaste. Många gånger kan det faktiskt vara billigare att ansöka om en konsumentkredit hos en långivare och sedan köpa produkten i butik utan delbetalning. Krediter erbjuder ofta mer flexibla villkor när det kommer till återbetalningstid eller om du vill lösa ut ditt lån i förtid. Därför är de ett alternativ som absolut är värt att undersöka innan du bestämmer dig.

Ett par minuter av din tid kan spara mycket pengar

De allra flesta konsumenter använder sig idag av olika jämförelsesajter för alla möjliga typer av produkter. Fördelen med dessa är att de är mycket snabba, helt kostnadsfria och ser till att du alltid kan göra så bra inköp som möjligt – varför betala mer än nödvändigt? 

Hos Arcadia Finans kan du på bara några minuter få erbjudanden från 30 olika långivare med en enda kreditupplysning. Du behöver med andra ord inte sitta i timmar framför datorn och riskera att produkten du vill ha tar slut eller att erbjudandet upphör – du får dessutom svar så fort du fyllt i din låneansökan.

Avgifter och räntor kan skilja oerhört mycket mellan olika butiker och olika långivare – antagligen mer än vad du tror. Därför är det alltid värt att stanna upp ett par minuter och jämföra – du kan spara hundralappar och till och med tusenlappar som du skulle kunna spendera på andra, roligare saker, än räntekostnader och avgifter. 

När du redan har handlat på avbetalning – samla dem och betala mindre

Om du redan har handlar flera olika produkter på avbetalning finns det ingen anledning til oro, och du är långt ifrån ensam. Om det skulle vara så att du får bättre villkor med en konsumentkredit kan du slå ihop dessa i något som kallas för ett samlingslån. Detta innebär helt enkelt det som namnet antyder: du samlar dina lån hos en och samma långivare som därmed ger dig bättre villkor.

Att satsa på ett samlingslån är mer än att bara få en lägre månadsavgift. Det blir dessutom mycket lättare för dig att hålla koll på din ekonomi då det bara finns en månatlig betalning att hålla reda på istället för flera stycken. Undersök redan idag hur mycket du skulle kunna spara genom att samla dina lån och avbetalningar på ett och samma ställe!

Ansök om lån upp till 600 000 kr – du kan få flera låneerbjudanden

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad
211 kr
Hitta bästa möjliga ränta för dig

Över 100.000 förmedlade lån

Individuell ränta min. 2.95 – max. 27.0 % (effektiv ränta min 2.99 – max 29.90 %). Återbetalningstid min. 1 år – max. 20 år.

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Vi är i samarbete med: Axo FinansZmarta