Låt inte räntorna överraska dig

I dagens läge finns det väldigt få som kan skryta med att de inte har några lån. De allra flesta av oss har ett lån till vår bostad eller vår bil, men många har även lånat pengar till att renovera, köpa en sommarstuga eller varför inte en båt. Ju fler lån vi har, desto viktigare är det att vi har koll på exakt vilka villkor de olika lånen har, och om vi verkligen har de bästa möjliga villkoren. Dåliga villkor innebär hundratals eller till och med tusentals kronor vi lägger ut i onödan varje månad.

Räntan och dess effekter

Som bekant är reporäntan rekordhög just nu, den högsta vi har sett sedan 2008. Vad som menas med reporänta är helt enkelt vad det kostar för alla banker att låna pengar av RIksbanken. Detta i sin tur påverkar direkt vad vi som konsumenter behöver betala för våra lån. Det har med andra ord aldrig varit mer nödvändigt att se över vad vi egentligen betalar för. 

Varför höjer man då räntorna? Det är inte för att bankerna ska bli rikare och konsumenterna fattigare, man gör det helt enkelt för att försöka motverka den stigande inflationen. Experterna förutspår att vi fortfarande inte sett taket på reporäntan, så nu är det hög tid att rusta oss om vi vill kunna motstå ytterligare höjningar utan att vår ekonomi ska bli lidande.

Vad ska man tänka på?

Det viktigaste man ska tänka över innan man tar ett lån är såklart att man ska ha råd med avbetalningarna. Hur bra villkor man än får är det aldrig gratis att ta ett lån. Lånet ska alltid betalas tillbaka med den överenskomna räntan, vilket är kostnaden man som låntagare måste ta för att få den summa pengar man bett om.

När du har bestämt dig för att ta ett lån är nästa steg att se till att du verkligen får så bra villkor som möjligt. Du ska alltid se till de totala kostnaderna för ditt lån, det vill säga hur mycket kommer du att ha betalat i slutänden. Vissa långivare ger nämligen en lägre ränta, men då kan de istället ha en mängd olika avgifter du måste bekosta och det kan även vara dyrt att öppna krediten. 

Man ska alltid jämföra flera långivare innan man bestämmer sig. Hos Arcadia Finans hittar du en mycket enkel och effektiv jämförelsetjänst som är helt gratis, och som genom några få knapptryck ger dig de bästa alternativen från inte mindre än 35 olika långivare. Och allt genom en enda kreditupplysning.

När du redan har flera lån

Om du som många andra redan har två eller flera lån kan det vara en bra idé att slå ihop dem i ett så kallat samlingslån. På så sätt kommer dina räntekostnader att kunna minskas jämfört med att ha lån hos flera olika långivare. Det kommer dessutom att bli enklare för dig att hålla koll på dina utgifter då det bara kommer en enda månadsbetalning istället för flera stycken.

Om du är nyfiken på att se om du borde omförhandla dina lån kan du helt enkelt fylla i vårt formulär här på Arcadia Finans och på bara några minuter får du veta om du har gjort en bra affär med dina lån eller inte. Du binder inte upp dig på något, så om du redan har de bästa villkoren är det bara att gratulera. Om det däremot finns pengar att spara ska du inte vänta längre – istället för att lägga dina pengar på dyra räntekostnader kan du börja spara eller spendera dem på något som du verkligen vill ha eller behöver. 

Oavsett om du funderar på att omförhandla ett existerande lån eller vill samla flera lån under samma tak kommer du att hitta hjälpen du behöver hos Arcadia Finans. Vi finns här så att du ska kunna känna dig trygg med din ekonomi och kunna stå emot den ekonomiska snålblåsten under den här vintern. Vänta inte, börja ta kontroll över dina lån redan idag!  

Privatlån | Omstartslån | Samlingslån – upp till 600 000 kr

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad
211 kr
Hitta bästa möjliga ränta för dig
Individuell ränta min. 2.95 – max. 27.0 % (effektiv ränta min 2.99 – max 29.90 %). Återbetalningstid min. 1 år – max. 20 år.

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Vi är i samarbete med:
Axo FinansEnklareKlaraLån