Så här klarar du ekonomin i vinter

Det kommer inte som en överraskning att den här vintern ser ut att bli bland de dyraste i mannaminne. Energipriserna ligger på aldrig skådade höjder, räntorna bara stiger och inflationen ska vi inte ens nämna. Allt fler svenska familjer har inget annat val än att dra åt svångremmen för att kunna betala sina räkningar och ha något kvar på kontot i slutet av månaden.

Det kan vara skrämmande att hantera sin ekonomi när det finns så många räkningar att ta hand om. Men frukta inte, vi är här för att guida dig genom processen och se till att du får ut det bästa av din budget.

Se över ditt hem

Ett av de bästa och mest effektiva sätten att spara pengar utan att behöva ändra till en mer asketisk livsstil är att se till att ditt hem är energieffektivt. Exempel på detta är att investera i energisnåla hushållsapparater, moderna treglasfönster som hjälper ditt hem att behålla den perfekta temperaturen, en tät och välisolerad ytterdörr och en  kostnadseffektiv uppvärmning. Detta är det absolut bästa sättet att förvissa dig om att du inte slänger ut hundratals kronor i månaden alldeles i onödan.

Att uppdatera sitt boende för att sänka sina fasta kostnader måste naturligtvis ses som en investering, du kommer att tjäna pengar i det långa loppet men det är en utgift på kort sikt. Om du nu inte kan tillåta dig några utsvävningar kan det vara en idé att ta ett lån just för det här ändamålet. Arcadia Finans hjälper dig kostnadsfritt att hitta den långivare som bäst anpassar sig efter dig och dina behov. Var alltid noga med att se till att din ekonomi klarar av den extra kostnad det innebär att betala tillbaka ett lån.

Se över dina lån

I princip alla svenskar har ett eller flera lån. Ett lån används ofta för att finansiera stora inköp som bostadsförbättringar, möbler eller en ny bil. Om du behöver mer pengar på kort sikt men inte vill belasta ditt bankkonto för mycket kan du alltså ta ett lån. Det är dock viktigt att komma ihåg att dessa lån är räntebelagda och att du måste betala tillbaka hela beloppet plus ränta.

Om du däremot har flera dyra lån kan ett samlingslån eller ett omstartslån vara lösningen. Dessa typer av lån gör det möjligt för dig att kombinera alla dina befintliga skulder till en månadsbetalning till en lägre ränta än vad varje enskilt lån hade tidigare. Detta kan bidra till att minska din totala skuldbörda och göra det mycket lättare att hantera din ekonomi.

Oavsett vilket alternativ du väljer i vinter finns det några enkla tips som hjälper dig att se till att du får ut det mesta av din budget:

1) Jämför långivare för att hitta det bästa erbjudandet.

Med så många långivare som erbjuder olika räntor, är det viktigt att du jämför för att hitta det bästa avtalet som passar dina behov. Hos Arcadia Finans kommer du alltid att finna villkoren som kan göra det enklare att klara ekonomin utan att behöva vända på varenda slant. Jämförelsetjänsten kostar inte en enda krona, och tar dessutom bara några minuter.

När du jämför olika erbjudande från en mängd långivare som Arcadia Finans samarbetar med, får du marknadens bästa villkor med några få klick – och genom en enda kreditupplysning! Smidigare, billigare och snabbare än så kan det inte bli.

2) Prioritera dina utgifter 

Se till att du prioriterar viktiga räkningar som hyra, mat och el och vatten framför andra saker som kläder och underhållning. Du klarar dig bra fast du står över en lördagkväll med kompisarna – tak över huvudet och mat på bordet är däremot absolut nödvändigt.

3) Spara! 

Lägg undan lite pengar varje månad så att du är förberedd om en oväntad utgift uppstår. Vi vet att det är lättare sagt än gjort när allting har blivit dyrare, men du behöver inte lägga ribban för ditt sparande så högt. En hundralapp i månaden blir också pengar på ett år, eller varför inte spara alla dina mynt och växla in dem efter en viss tid. Många bäckar små.

Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att göra vintern lite lättare för din ekonomi. Lycka till!

Hitta och jämför lånealternativ – upp till 600 000 kr

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad
211 kr
Hitta bästa möjliga ränta för dig

Över 100.000 förmedlade lån

Individuell ränta min. 2.95 – max. 27.0 % (effektiv ränta min 2.99 – max 29.90 %). Återbetalningstid min. 1 år – max. 20 år.

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Vi är i samarbete med: Axo FinansZmarta

av