Allmänna villkor

Allmänna villkor

Arcadia Finans är en webbtjänst där du kan jämföra krediter och lån på den finska marknaden. Arcadia Finans marknadsför Freedom Finance Kreditservice AB:s tillståndspliktiga låneförmedlingstjänster. Vi hjälper dig även att hitta ett lån genom att jämföra olika banker och genom att dela med oss av praktiska ekonomitips.
När du använder tjänsten Arcadia Finans ger du Draivi Media Oy tillgång till uppgifter om dig. Draivi Media Oy äger och administrerar webbtjänsten www.arcadiafinans.se. Syftet med denna policy är att förklara vilka uppgifter vi samlar in, på vilket sätt vi gör det och vad vi använder dem till.

Vad är personuppgifter?

Personuppgifter är uppgifter som kan kopplas direkt till dig, exempelvis namn, bostadsort, telefonnummer och e-postadress. Även uppgifter om på vilket sätt du använder Arcadia Finans-tjänsten, exempelvis vilka annonser du har sett, betraktas som personuppgifter.

Hur regleras hanteringen av personuppgifter?

Draivi Media Oy är ansvariga för hanteringen av alla personuppgifter som samlas in via Arcadia Finans. Uppgifterna sparas antingen i vår databas eller på den enhet du använder (telefon, bärbar dator eller motsvarande). Du kan lita på att alla personuppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen.

Vilka uppgifter samlar vi in om dig?

1) De uppgifter du lämnar själv
När du registrerar dig som användare av Arcadia Finans ger du oss vissa uppgifter om dig själv som vi sparar. Samma sak gäller när du fyller i formulär på startsidan eller på andra webbsidor.
2) Information om på vilket sätt du besöker Arcadia Finans-sidan
När du besöker någon av våra hemsidor samlar vi in uppgifter om den teknik du använder, exempelvis om du kopplar upp dig via en bärbar dator, surfplatta eller smart telefon eller vilken webbläsare och nätoperatör du använder.
3) Information om vad du gör på sidan
När du besöker vår webbplats får vi information om ditt beteende. Vi kan bland annat få information om vilka sidor du besöker, vilka annonser du klickar på och vilken reklam vi har visat för dig.
4) Uppgifter som krävs för att få en låneoffert
De uppgifter du anger i låneansökan sparas i vår databas. Ditt personnummer sparar vi endast vid fel och då tillfälligt under en veckas tid.

Person som ansvarar för hantering av personuppgifter

Draivi Media Oy:s styrelse ansvarar för hantering av personuppgifter i anslutning till företagets verksamhet. Ansvaret omfattar uppföljning av de dataskyddsprinciper som följs i verksamheten.

Vad betyder registrering?

Registrering i Arcadia Finans innebär många fördelar för dig. När du ansöker om lån får du viktig information via e-post, sms eller telefon:
– om hur du kan öka dina möjligheter att få lån
– om smarta sätt att sköta din vardagsekonomi på ett bättre sätt
– om vilka banker som erbjuder de bästa återfinansierings- och lånemöjligheterna
– nyheter om finansbranschen
Du får som utgångspunkt meddelanden från oss några gånger i veckan. Du kan välja att inte få fler meddelanden genom att klicka på länken i slutet av meddelandet.

Varför samlar vi in personuppgifter?

Vi samlar in personuppgifter för att kunna ge dig så lämpliga alternativ som möjligt och de bästa låneerbjudandena bland våra samarbetspartner. Med hjälp av dina kontaktuppgifter håller vi dig uppdaterad om lämpliga erbjudanden. Hantering av personuppgifter – även lagring och vidareförmedling av dem – sker i sin helhet inom ramen för personuppgiftslagen.

Vad används uppgifterna till?

Vi strävar efter att erbjuda alla Arcadia Finans-användare en skräddarsydd användarupplevelse.
Vi använder personuppgifter för att kunna:
1) erbjuda dig precis den tjänst du förväntar dig från oss
Vi behöver exempelvis din e-postadress och ditt mobiltelefonnummer för att långivarna ska kunna nå dig och erbjuda dig lån enligt din ansökan.
2) Förstå marknadens behov och trender
Vi analyserar uppgifterna och drar på så vis nytta av de upplysningar vi får när vi vidareutvecklar tjänsten. Vi kan exempelvis ge dig mer detaljerade råd om hur du ökar dina möjligheter av få lån eller ge dig erbjudanden som är mer anpassade för dig.
3) Förhindra icke önskvärd eller brottslig verksamhet
En av de viktigaste sakerna vi strävar efter är att se till att Arcadia Finans är en trygg plats att ansöka om lån på.
Därför gör vi allt för att förhindra icke önskvärd eller brottslig verksamhet. Kakor samt data om annons- och meddelandehistorik är ett viktigt verktyg för att identifiera missbruk och bedrägeriförsök. En tjänste- eller informationssäkerhetsgrupp följer noggrant eventuella misstankar om missbruk.
4) Informera dig om lämpliga låneerbjudanden via e-post, sms och telefon.
Vi informerar dig regelbundet om lånemöjligheter vi hittar som kan passa dig via e-post, sms och telefon.

Delas uppgifterna med andra?

Tredje part kan använda dina personuppgifter för analysändamål. Tredje part som får uppgifterna är skyldiga att följa våra principer för hantering av personuppgifter. Om det finns misstanke om brott kan dina uppgifter överlåtas till myndigheterna. De kan även överlåtas om det befaras att bedrägerierna kommer att fortsätta eller om de kan användas för att lösa en tvist.

I enstaka fall överlåter vi även personuppgifter till företag som vi samarbetar med inom CRM-tjänster eller e-post- och sms-marknadsföring. Företagen har inte rätt att använda uppgifterna till något annat än att erbjuda de tjänster som de tillhandahåller till oss.

Uppgifter som samlas in via kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) i vissa delar av vår tjänst. Kakor är små textfiler som innehåller information, som sparas på din dator för att förbättra användarupplevelsen. Du kan själv välja om du vill aktivera eller avaktivera funktionen i din webbläsare. Om du avaktiverar funktionen kan du fortfarande använda Arcadia Finans, men enskilda funktioner kanske inte fungerar optimalt.

Radering av personuppgifter

Vi sparar inte personuppgifter längre än vad som är ändamålsenligt, såvida inte lagen kräver det. Vi har etablerade rutiner för att ta bort person- och identifieringsuppgifter och du kan be oss att ta bort uppgifterna. Om du vill avsluta prenumerationen på vårt nyhetsbrev kan du enkelt göra det genom att klicka på länken i slutet av nyhetsbrevet.

Kontakta oss om du vill att dina personuppgifter ska tas bort ur våra system:
kundtjanst@arcadiafinans.se