Samla lån – jämför upp till 600 000 kr

Effektiv ränta min. 2,99 % – max. 29,90 %

Att omförhandla lån regelbundet är viktigt. Om du sitter på ett antal mindre lån och krediter, rekommenderar vi att du undersöker möjligheten att samla dina lån. Oftast lönar det sig att ta ett samlingslån som motsvarar den sammanlagda summan av dina befintliga lån och krediter – du betalar av i förtid och dessutom till en lägre kostnad. Du kan alltid börja med att konkurrensutsätta långivarna genom en jämförelse för att pressa ner räntan och hitta ett samlingslån som passar just dig.

 • ✔ Jämför upp till 35 banker och långivare
 • ✔ Ansök på 2 minuter och få svar direkt
 • ✔ Enkel ansökningsprocess
 • ✔ Kostnadsfritt – ej bindande

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
- +
Återbetalningstid
- +
Månadskostnad
211 kr
Hitta bästa möjliga ränta för dig

Över 100.000 förmedlade lån

Individuell ränta min. 2.95 – max. 27.0 % (effektiv ränta min 2.99 – max 29.90 %). Återbetalningstid min. 1 år – max. 20 år.

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Vi är i samarbete med: Axo FinansZmarta

Vilka fördelar finns med att samla lån?

 • Du kan få en lägre ränta på det nya lånet
 • Månadskostnaden sänks
 • Du kan förlänga lånets löptid
 • Du betalar endast en räkning varje månad
 • Du får en bättre översikt över din ekonomi
 • Du förbättrar din kreditvärdighet
 • Du kan bli skuldfri snabbare

Vad kostar samlingslån?


Vi på Arcadia Finans vill att alla ska betala så lite som möjligt för samlingslån, men det är inte vi som bestämmer räntan du får. Räntan sätts individuellt av de banker och långivare vi och våra partners samarbetar med. Vi agerar endast som mellanhand mellan dig som vill låna pengar och olika långivare. När du ansöker via Arcadia Finans, ställs olika banker mot varandra – de konkurrerar om att få dig som kund genom att erbjuda förmånliga villkor.  

Grundkraven för att få låna

 • Minst 18 år
 • Årsinkomst minst 100 000 kr
 • Inga obetalda skulder hos Kronofogden

Samla lån – se vilket låneerbjudande du kan få

Arcadia Finans hjälper dig på lånemarknaden när du söker efter ett samlingslån. Du skickar in en ansökan och du får hjälp att hitta det bästa samlingslånet för dig från över 30 banker och långivare. När ansökan görs tas det endast en kreditupplysning hos UC, trots att din ansökan skickas ut till flera långivare. På så sätt kan du välja det lån som passar dig bäst.

 • Det är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något
 • Du kan leta efter lån mellan 25 000 och 600 000 kronor
 • Välj mellan olika låneerbjudanden

1.

HUR MYCKET BEHÖVER DU LÅNA?

Börja med att välja lånebelopp och återbetalningstid samt ange din e-postadress och ditt telefonnummer.

2.

FYLL I LÅNEANSÖKAN PÅ 2 MINUTER

Fyll i dina grunduppgifter samt uppgifter om en eventuell medsökande och skicka din ansökan.

3.

PENGARNA BETALAS UT TILL DIG

Du får vanligtvis flera låneerbjudanden inom en vardag. Du kan välja det som passar dig bäst. Du kan till och med få pengarna på kontot samma dag.

Varför samla lån och krediter?

Att ha flera och mindre lån, krediter och avbetalningsköp är tyvärr ingen bra affär. Man betalar dyrt i längden eftersom mindre lån brukar ha betydligt högre ränta samt dolda avgifter som ska betalas varje månad. Därför lönar det sig att samla alla dyra smålån i ett samlingslån. Egentligen innebär ett samlingslån att du tar ett nytt lån som motsvarar den sammanlagda summan av alla dina lån och krediter och betalar av dina skulder.

Kvar står du med ett enda stort lån med förhoppningsvis lägre ränta och längre nedbetalningstid. Eftersom räntan är kostnaden för att låna pengar innebär det att du betalar mindre per månad med ett samlingslån. Dessutom brukar samlingslån ha längre löptid. Genom att samla dina små lån och krediter och andra avbetalningsköp slipper du onödiga ränte- och fakturaavgifter vilket innebär att du kan spara mycket varje månad.

Att samla lån och krediter betyder också att du förbättrar din kreditvärdighet och dina möjligheter att bli beviljad lån i framtiden med bättre villkor.

Ett samlingslån kallas även för hopbakslån, omstartslån eller skuldfinansieringslån.

Hur fungerar det att samla lån och krediter via Arcadia Finans?

Vi rekommenderar innan du söker ett lån att du kartlägger dina nuvarande lån och krediter och tar reda på de olika räntorna – det kan handla om snabblån och andra avbetalningsköp för varor och tjänster. Det är viktigt att du försöker att få så mycket du bara kan under det nya lånet. Tänk på att du ansöker om ett nytt lån för att avbetala de nuvarande lånen, så ju bättre du kartlägger dina kostnader desto bättre. Kolla att det nya lånet du ansöker motsvarar de sammanlagda beloppet av dina smålån och krediter.

Därefter kan du fylla i formuläret om ett nytt lån genom vår jämförelsesajt i Arcadia Finans. Vi sköter resten. Så här går det till:

 1. Fyll i dina uppgifter i vår hemsida. Du ansöker genom att fylla i en låneansökan online. I låneansökan fyller du bland annat hur mycket du vill låna, personuppgifter och anställning – Tar endast 2 minuter.
 2. Vi jämför över 30 banker och långivare för att hitta det billigaste lånet med bäst ränta utifrån dina förutsättningar. Ett urval av de långivare du kan få låneerbjudanden från är: Nordea, Swedbank, SEB, ICA och Handelsbanken.
 3. Endast en kreditupplysning görs via UC.
 4. Du får snabbt svar med de bästa och billigaste erbjundandena från banker och långivare.
 5. Därefter kan du gå vidare och välja erbjudandet som passar dig bäst.

Vem bör samla dyra lån och krediter?

Det lönar sig alltid att samla lån och krediter under ett större lån, om det nya lånet har bättre villkor. Större lån brukar vara billigare och erbjuda lägre ränta. Att lägga om dyra lån under ett större lån och krediter kan hjälpa att lätta på månadskostnaderna och spara hundralappar varje månad – i vissa fall tusenlappar.

Dessutom kan man förbättra sina egna ekonomiska förutsättningar vilket förbättrar kreditvärdigheten och därmed möjligheterna att bli beviljad ett nytt lån i framtiden med bättre ränta.

Det är också möjligt att teckna ett lån med en medsökande och få en lägre ränta. När du ansöker om ett lån med en medsökande så räknas ihop ytterligare en inkomst vilket ökar sannolikheten att du kan betala tillbaka. Eftersom banken får en minskad risk, så kan du få beviljat ett större lån med lägre ränta.

Varför bör jag jämföra långivarnas räntor?

Ränta är det priset du betalar för att få låna pengar och sätts av bankerna och långivarna som vi samarbetar med. De tillämpar en individuell räntesättning som baseras på olika faktorer som kreditvärdighet, ålder och inkomst. Eftersom varje långivare gör sin egen riskbedömning baserad på dina ekonomiska förutsättningar och värderar faktorerna olika, kommer räntan och villkoren att variera från en långivare till en annan.

Utöver din betalningsförmåga tas också din kreditvärdighet i beräkning när de sätter din ränta. Banken anser vara en risk om du har flera kreditupplysningar, avbetalningar och kreditkortsskulder. Om banken anser att du har en stabil inkomst så är sannolikheten högre att du beviljas ett lån med en bra ränta.

Få bättre översikt över din ekonomi

Genom att samla lån och krediter till ett enda lån får du ett bättre översikt och kontroll över din ekonomi. Du undviker flera och onödiga avgifter när du har samlat all dina lån hos en enda långivare, och det blir betydligt lättare att hålla koll på dina utgifter.

Blir jag verkligen skuldfri snabbare genom att samla mina lån?

Kan jag verkligen bli skuldfri snabbare genom att samla mina lån i ett annat lån? I och med att du samlar dina dyra lån i ett annat samlingslån, befrias du från höga (och ibland dolda) avgifter och höga räntor. När du betalar mindre varje månad för ditt lån så kan du använda pengarna för att amortera snabbare på ditt samlingslån, och på så sätt bli skuldfri snabbare.

Samla dina lån genom Arcadia Finans

Arcadia Finans är en jämförelsesajt som hjälper dig att hitta lånet som bäst passar dig och dina förutsättningar. Nu kan du få erbjudande från över 30 banker och långivare med endast en ansökan och en kreditupplysning via UC.

Frågor och svar

Hur många kreditupplysningar tas om jag samlar lån och krediter?

Det kan vara problematiskt att samla på sig flera kreditupplysningar. Om du behöver ett lån och bestämmer dig för att på egen hand jämföra alternativen, kommer varje bank och långivare att skicka sin egen kreditupplysning. Och för varje kreditupplysning skadas din kreditvärdighet.

Ansöker du genom Arcadia Finans så tas det enbart en kreditupplysning som alla långivare delar på vilket också betyder att du skadar inte din kreditvärdighet.

Kan jag skicka in en låneansökan om jag har betalningsanmärkningar?

Det kan du. Vi samarbetar med över 30 långivare som godkänner lån trots betalningsanmärkningar, men du får dock inte ha obetalda skulder hos Kronofogden.

Hur mycket pengar kan jag spara om jag samlar mina lån?

Det är en individuell fråga och beror på dina utgifter nu och på räntan och villkoren du får på lånet. Räntan baseras på din kreditvärdighet och dina ekonomiska förutsättningar. Vi rekommenderar dig att skicka in en låneansökan och se för dig själv vilka låneerbjudande du får. Att ansöka tar endast några minuter och vi skickar bara en kreditupplysning. Tjänsten är ej bindande så länge du inte accepterar och skriver under ett avtal.

Vilka krav ställer Arcadia Finans?

Hos Arcadia Finans kräver vi att du är minst 18 år gammal och har en årsinkomst på minst 100 000 kr. Du får inte ha obetalda skulder hos Kronofogden.