Billån – jämför upp till 600 000 kr

  • ✔ Lån upp till 600 000 kr
  • ✔ Jämför upp till 35 banker och långivare
  • ✔ Ansök enkelt, snabbt och tryggt

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad
211 kr
Hitta bästa möjliga ränta för dig

Över 100.000 förmedlade lån

Individuell ränta min. 2.95 – max. 27.0 % (effektiv ränta min 2.99 – max 29.90 %). Återbetalningstid min. 1 år – max. 20 år.

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Vi är i samarbete med: Axo FinansZmarta

Grundkraven för att få låna

  • Minst 18 år
  • Årsinkomst minst 100 000 kr
  • Inga obetalda skulder hos Kronofogden

Billån – se vilket låneerbjudande du kan få

Arcadia Finans hjälper dig på lånemarknaden när du söker efter ett billån med låg ränta. Du skickar in en ansökan och du får hjälp att hitta det bästa billånet för dig från över 30 banker och långivare. När ansökan görs tas det endast en kreditupplysning hos UC, trots att din ansökan skickas ut till flera långivare. På så sätt kan du välja det lån som passar dig bäst.

  • Det är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något
  • Du kan leta efter lån mellan 25 000 och 600 000 kronor
  • Välj mellan olika låneerbjudanden

1.

HUR MYCKET BEHÖVER DU LÅNA?

Börja med att välja lånebelopp och återbetalningstid samt ange din e-postadress och ditt telefonnummer.

2.

FYLL I LÅNEANSÖKAN PÅ 2 MINUTER

Fyll i dina grunduppgifter samt uppgifter om en eventuell medsökande och skicka din ansökan.

3.

PENGARNA BETALAS UT TILL DIG

Du får vanligtvis flera låneerbjudanden inom en vardag. Du kan välja det som passar dig bäst. Du kan till och med få pengarna på kontot samma dag.

Vad är ett billån?

Ett billån är precis vad namnet antyder: Ett lån som är beviljat för att köpa sig en ny eller begagnad bil. I vanliga fall innebär ett billån, ett lån med bilen som säkerhet, dvs lånet är knutet till bilen – om du inte klarar av att betala tillbaka lånet kan bilen tas från dig. Vanligtvis erbjuds lån till 80% av bilens totalvärde, vilket betyder att du måste hosta upp 20% i kontantinsats. Dessutom kan långivaren ställa som krav att du köper bilen hos en auktoriserad återförsäljare.

Nu kan du ansöka via Arcadia Finans om ett billån som täcker 100% av bilens värde utan säkerhet. Vi gör det lätt för dig att jämföra långivare. Ansök om ett billån idag och välj det bästa låneerbjudandet bland våra samarbetspartners. Vi jämför billån från 5 000 till 600 000 kr med endast en kreditupplysning.

Att ansöka om ett billån via Arcadia Finans – Hur fungerar det?

Genom Arcadia Finans kan du ansöka om ett billån utan säkerhet. Nu kan du finansiera ditt bilköp även om du saknar pengar till kontantinsatsen med ett lån som täcker 100 procent av bilens värde.

När du ansöker om ett billån med Arcadia Finans behandlas det av över 30 banker och långivare, bland annat Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och ICA Banken. Vi jämför kostnadsfritt för att hitta de bästa villkoren som passar just dig bäst. Oftast får du svar inom bara några minuter. Dessutom är vår tjänst gratis och ej bindande.

Varför ska jag jämföra billån?

Banker och andra långivare erbjuder olika räntesatser på billån beroende på vem som söker. Det kan vara svårt att veta vilken bank eller långivare erbjuder bäst ränta för just dig eftersom varje låntagare bedöms olika av respektive långivare. Det kan vara svårt och tidskrävande att söka på egen hand. Därför lönar det sig att ansöka genom Arcadia Finans då vi jämför billån från över 30 banker och långivare. Dessutom behandlas din ansökan med endast en kreditupplysning från UC.

Hur mycket får jag låna?

Vanligtvis kan du låna upp till 80% av bilens värde när du ansöker om ett billån. Nu kan du jämföra via Arcadia Finans privatlån som erbjuder 100% av bilens värde, dvs du behöver ingen kontantinsats. Man kan ansöka om ett lån för max 600 000 kr, men hur mycket du får låna beror på din ekonomiska situation och din återbetalningsförmåga.

Vad kostar ett billån?

Du måste veta den faktiska kostnaden på billånet innan du skriver under ett avtal, annars är risken att du väljer ett lån som du inte kan återbetala. Här är tips på vad som är bra att tänka på:

Amortering – Vad är annuitetsamortering eller rak amortering?

Annuitetsamortering betyder att du betalar samma månadskostnad hela låneperioden – ränta och amortering. Rak amortering är däremot det andra upplägget: Du amorterar lika mycket varje månad, men räntan är däremot högre i början och minskar i takt med att skulden minskar. Därför är månadskostnaden högre i början och lägre i slutet.

Effektiv ränta

Effektiv ränta är bland de viktigaste du måste ha koll på då du jämför olika lån. Den används som ett jämförpris mellan olika lån och är en indikator på ’kvalitén’ på lånet eftersom den visar totalkostnaden. Den inkluderar aviavgifter, uppläggningsavgifter och andra avgifter.

Man ska se upp för så kallade ”räntefria” lån. Ibland marknadsförs den nominella räntan som inte inkluderar alla avgifter. Beroende på lånets totala summa, återbetalningstiden och avgifterna, kan ”räntefria” lån bli mycket dyra. Vi rekommenderar att du alltid jämför den effektiva räntan för att undvika att bli lurad.  

Avbetalningstid

Återbetalningstiden är lika avgörande som räntan du betalar för billånet. Ju längre återbetalningstid, desto mer betalar du i slutändan. Det innebär att totalkostnaden för lånet blir högre ju längre avbetalningstid.

OBS: Om du ansöker om bilfinansiering får bilen vara max 12-15 år vid slutbetalning!

Hur påverkas min kreditvärdighet vid billån?

Ju högre kreditvärdighet, desto lägre ränta kommer du att betala för ditt billån. Därför rekommenderar vi att du antingen samlar dina dyra lån eller undviker flera kreditupplysningar.

Hur undviker jag kreditupplysningar?

Om du väljer att ansöka på egen hand, kommer varje långivare att göra en kreditupplysning – din kreditbetyg sänks för varje kreditupplysning som görs. När du ansöker om ett billån via Arcadia Finans så skickas endast en kreditupplysning som delas bland alla banker och andra långivare som vi samarbetar med. Därför minimerar du risken genom att ansöka via en förmedlare.

Hur samlar jag mina lån?

Att samla dina lån till ett större kan hjälpa dig att sänka din månadskostnad på grund av att banken brukar erbjuda en lägre ränta på det nya lånet. Samtidigt som din månadskostnad sjunker, ökar din kreditvärdighet. Därför lönar det sig att samla dina dyra lån till ett större med lägre ränta, innan du ansöker om billån.

Låna med bilen utan säkerhet – Vad innebär det?

Man kan ta två typer av billån: med eller utan bilen som säkerhet. Varje typ av lån har sina för- och nackdelar.

Att låna med bilen som säkerhet betyder att lånet är knutet till bilen och innebär att du som person äger inte bilen. Därför kräver de flesta långivare att du köper genom en auktoriserad återförsäljare. Att låna med bilen som underliggande säkerhet innebär att du kan låna i de flesta fall upp till 80% av bilens totala värde. Enligt lag måste köparen kunna betala minst 20% av bilens totala värde. Därför är ett lån med underliggande säkerhet ett traditionellt billån.

Däremot kräver ett billån utan säkerhet ingen kontantinsats. Via Arcadia Finans kan du jämföra och ansöka om ett privatlån eller blancolån för att betala hela summan. Det betyder att du inte behöver ha pengar till kontantinsatsen – du kan låna hela summan av bilens värde. Dessutom ökar friheten att köpa bilen från vem du vill och avbetala lånesumman på längre tid.

Varför jämföra billån genom Arcadia Finans?

Genom Arcadia Finans kan du slippa grovjobbet med att gå igenom alla långivare som finns i marknaden och ansöka om ett billån på egen hand. Dessutom filtrerar vi aktörerna så att du enbart får erbjudande från de aktörer som bäst passar dina kriterier.  

Du kan sedan gå vidare och skicka din ansökan online. Processen är enkel och snabb – Vi jämför upp till 35 långivare och du kan få svar inom några minuter. Dessutom skadas inte din kreditvärdighet eftersom enbart en kreditupplysning skickas hos UC.  

OBS! Var försiktig med att ansöka om ett belopp som du senare inte klarar betala tillbaka.