Omstartslån – Du kan bli skuldfri snabbare

Effektiv ränta min. 2,99 % – max. 29,90 % | Upp till 600 000 kr

Ett omstartslån är ett refinansieringslån. Som namnet antyder handlar det om att få privatekonomin på fötter igen. I praktiken handlar det om att ansöka om ett lån som motsvarar den sammanlagda summan av de skulder man har och betalar av i förtid. Kvar står du med ett enda stort lån med lägre ränta. Här börjar resan mot skuldfrihet – du betalar av dina skulder snabbare då du månadsvis får mer pengar över.

 • ✔ Jämför upp till 35 banker och långivare
 • ✔ Ansök på 2 minuter och få svar direkt
 • ✔ Ansök enkelt, snabbt och tryggt
 • ✔ Kostnadsfritt – ej bindande

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad
211 kr
Hitta bästa möjliga ränta för dig
Individuell ränta min. 2.95 – max. 27.0 % (effektiv ränta min 2.99 – max 29.90 %). Återbetalningstid min. 1 år – max. 20 år.

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Vi är i samarbete med:
Axo FinansEnklareKlaraLån

Fördelar med ett omstartslån?

 • Du får en lägre ränta på det nya lånet
 • Månadskostnaden sänks
 • Du kan förlänga lånets löptid
 • Du betalar endast en räkning varje månad
 • Du får en bättre översikt över din ekonomi
 • Du förbättrar din kreditvärdighet
 • Du kan bli skuldfri snabbare

Vad kostar omstartslån?


Vi på Arcadia Finans vill att alla ska betala så lite som möjligt för omstartslån, men det är inte vi som bestämmer räntan du får. Räntan sätts individuellt av de banker och långivare vi och våra partners samarbetar med. Vi agerar endast som mellanhand mellan dig som vill låna pengar och olika långivare. När du ansöker via Arcadia Finans, ställs olika banker mot varandra – de konkurrerar om att få dig som kund genom att erbjuda förmånliga villkor.  

Grundkraven för att få låna

 • Minst 18 år
 • Årsinkomst minst 100 000 kr
 • Inga obetalda skulder hos Kronofogden

Omstartslån – se vilket låneerbjudande du kan få

Arcadia Finans hjälper dig på lånemarknaden när du söker efter ett omstartslån. Du skickar in en ansökan och du får hjälp att hitta det bästa omstartslånet för dig från över 30 banker och långivare. När ansökan görs tas det endast en kreditupplysning hos UC, trots att din ansökan skickas ut till flera långivare. På så sätt kan du välja det lån som passar dig bäst.

 • Det är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något
 • Du kan leta efter lån mellan 25 000 och 600 000 kronor
 • Välj mellan olika låneerbjudanden

1.

HUR MYCKET BEHÖVER DU LÅNA?

Börja med att välja lånebelopp och återbetalningstid samt ange din e-postadress och ditt telefonnummer.

2.

FYLL I LÅNEANSÖKAN PÅ 2 MINUTER

Fyll i dina grunduppgifter samt uppgifter om en eventuell medsökande och skicka din ansökan.

3.

PENGARNA BETALAS UT TILL DIG

Du får vanligtvis flera låneerbjudanden inom en vardag. Du kan välja det som passar dig bäst. Du kan till och med få pengarna på kontot samma dag.

Vad är ett omstartslån?

Ett omstartslån är tänkt för att förenkla och förbättra din privatekonomi. Det handlar i praktiken om att samla flera mindre krediter i ett enda lån. Fördelen med detta är att du får en enda avbetalning per månad, vilket gör att det kommer att bli lättare för dig att ta kontrollen över din ekonomi samtidigt som du kommer att kunna reducera dina utgifter. 

Ett omstartslån kallas även för hopbakslån, samlingslån, skuldfinansieringslån eller nystartslån.

Omstartslån trots betalningsanmärkning

Ett omstartslån är som namnet antyder ett sätt att kunna få sin privatekonomi på rätt köl. Det är inte ovanligt att många som ansöker har haft betalningssvårigheter och någon typ av betalningsanmärkning sedan tidigare. En betalningsanmärkning preskriberar efter tre år, så den är alltså bara aktiv om den är nyare än så. 

Innan man tar ett lån rekommenderar vi alltid att den högsta prioriteringen måste vara att kunna betala tillbaka lånet i sin helhet inom den överenskomna tidsperioden, men ibland kan det tyvärr uppstå oväntade omständigheter som sätter käppar i hjulen.

Detta vet många långivare naturligtvis om, och därmed finns det flertalet alternativ som godkänner ansökningar för omstartslån trots detta. Det du dock ska vara uppmärksam på är räntesatsen, den kan sannolikt bli högre. 

Hur ansöker jag om ett omstartslån?

Att ansöka om ett omstartslån via Arcadia Finans är enkelt, smidigt och tar endast 2 minuter – du har fördelen att kunna jämföra en mängd olika långivare på en och samma gång. Du konkurrenssätter banker och andra långivare vilket bidrar till att du får de förmånligaste erbjudandet på marknaden.

 1. Fyll i en låneansökan med uppgifterna som är obligatoriska på formuläret.
 2. Jämför de bästa erbjudanden du får från alla långivare. Du kommer att kunna tänka igenom det i lugn och ro, utan att förbinda dig till något.
 3. När du har hittat lånet som bäst anpassar sig efter dina behov är det bara att välja den önskade långivaren, och se fram emot en förenklad ekonomisk framtid.

Bra tips innan du ansöker om ett omstartslån

 • Jämför alltid så många långivare som möjligt innan du bestämmer dig för ett omstartslån för att vara säker på att du får de bästa villkoren. Det kan skilja väldigt mycket mellan de olika aktörerna som finns på marknaden, så det är verkligen värt att lägga de få minuterna det tar att jämföra – det finns mycket pengar att spara här!
 • När du jämför olika långivare ska du alltid fokusera på det som kallas för den effektiva räntan. Den inkluderar nämligen alla extra utgifter som ditt lån kan innefatta, och ger dig därför uppgiften om totalkostnaden, dvs vad du i slutänden kommer att betala.
 • En medsökande kan vara ett bra alternativ om du är osäker på om du blir godkänd. Om du inte kan presentera någon säkerhet eller inte har en särskilt hög inkomst kan det vara bra att du ansöker om lånet exempelvis med din partner.
 • Var noga med att välja en återbetalningstid för ditt omstartslån som anpassar sig efter dina omständigheter. Det är ett faktum att ett lån blir billigare ju snabbare du kan betala tillbaka det, men om du riskerar att halka efter med betalningarna har såklart det ingen betydelse. 

En betalningsanmärkning påverkar din framtida kreditvärdighet, så var inte överdrivet optimistisk på den här punkten.

Vanliga frågor och svar

Hur många kreditupplysningar tas om jag ansöker om omstartslån?

Endast en kreditupplysning tas på dig trots att din ansökan skickas till 35 banker samtidigt.

Kan jag skicka in en låneansökan om jag har betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt att ansöka om ett omstartslån trots betalningsanmärkningar.

Hur mycket pengar kan jag spara?

Det är en individuell fråga och beror på dina utgifter nu och på räntan och villkoren du får på lånet. Räntan baseras på din kreditvärdighet och dina ekonomiska förutsättningar. Vi rekommenderar att skicka in en låneansökan och se för dig själv vilka låneerbjudande du får.

Vilka är grundkraven för att göra en ansökan?

Det krävs att du är minst 18 år gammal och har en årsinkomst på minst 100 000 kr. Du får inte ha obetalda skulder hos Kronofogden.