Arcadia Finans

Omstartslån – möjlighet att bli skuldfri snabbare

 • Upp till 600 000 kr – Svar direkt
 • Jämför över 40 banker och långivare

Om du hanterar flera kostsamma lån, kan ett omstartslån vara en lösning att överväga. Det erbjuder möjligheten att konsolidera alla dina befintliga skulder till ett enda lån.

Fördelar med att jämföra lån via Arcadia Finans

 • En godkänd ansökan kan leda till flera låneerbjudanden
 • Jämför banker och andra långivare för att hitta villkor och räntor som passar dina behov
 • Du betalar inget för tjänsten
 • Låneerbjudanden är ej bindande och giltiga i 30 dagar
 • En kreditupplysning tas vid ansökan
 • Erbjudanden från Sveriges främsta långivare
 • Samtliga banker och långivare i jämförelsen står under Finansinspektionens tillsyn 

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad ca.
4 099 kr
Hitta bästa möjliga ränta för dig
Nominell ränta min. 3,95% – max. 29,00% (effektiv ränta min 3,99% – max 33,32%). Återbetalningstid min. 1 år – max. 20 år.

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 3,95% - 29,00%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Vi är i samarbete med:
Axo FinansEnklareKlaraLån

Detta är vad användare har sagt om Arcadia Finans

*Verifierade användare som har fått ett utbetalt lån.

Vi på Arcadia Finans vill att alla ska betala så lite som möjligt för omstartslån, men det är inte vi som bestämmer räntan du får. Räntan sätts individuellt av de banker och långivare vi och våra partners samarbetar med. Vi agerar endast som mellanhand mellan dig som vill låna pengar och olika långivare. När du ansöker via Arcadia Finans, ställs olika banker mot varandra – de konkurrerar om att få dig som kund genom att erbjuda förmånliga villkor.  

Grundkraven för att få låna

 • Minst 18 år
 • Årsinkomst minst 100 000 kr
 • Inga obetalda skulder hos Kronofogden

40+

Banker och långivare

600 000 kr

Lån upp till

30 dagar

Erbjudanden giltiga i

Omstartslån – se vilket låneerbjudande du kan få

Arcadia Finans bistår dig i processen att ansöka om omstartslån. Genom att använda vår tjänst, och vid godkännande av din ansökan, får du möjligheten att utforska anpassade låneerbjudanden från vårt breda nätverk av över 40 banker och långivare. Vi säkerställer att din ansökan effektivt når fram till potentiella långivare med endast en kreditupplysning, vilket gör det möjligt för dig att jämföra olika alternativ utan att påverka din kreditvärdighet negativt.

 • Att utnyttja vår tjänst är helt kostnadsfritt och kommer utan några förpliktelser.
 • Lånemöjligheterna sträcker sig från 25 000 till 600 000 kronor.
 • Vi underlättar för dig att jämföra och välja mellan de omstartslånserbjudanden som presenteras efter att din ansökan har blivit godkänd.

1.

HUR MYCKET BEHÖVER DU LÅNA?

Börja med att välja lånebelopp och återbetalningstid samt ange din e-postadress och ditt telefonnummer.

2.

FYLL I LÅNEANSÖKAN PÅ 2 MINUTER

Fyll i dina grunduppgifter samt uppgifter om en eventuell medsökande och skicka din ansökan.

3.

PENGARNA BETALAS UT TILL DIG

Efter godkänd ansökan får du vanligtvis flera erbjudanden samma dag som du ansöker. Välj och signera avtalet med BankID. Därefter betalas pengarna ut till angivet bankkonto.

Vad är ett omstartslån?

Ett omstartslån syftar till att förenkla och förbättra din ekonomiska situation genom att samla flera mindre krediter i ett och samma lån. Detta ger dig möjligheten till en enda månadsbetalning, vilket förenklar din ekonomihantering och kan leda till minskade månatliga utgifter. För att dra full nytta av ett omstartslån är det dock kritiskt att det erbjuder en lägre ränta än de befintliga villkoren på dina aktuella skulder, vilket kan bidra till en mer hanterbar ekonomisk situation.

Ett omstartslån kallas även för hopbakslån, samlingslån, skuldfinansieringslån eller nystartslån.

Viktigt att beakta innan du ansöker om ett lån

Innan du ansöker om ett lån är det avgörande att du överväger din ekonomiska situation noggrant. Ett lån bör ses som ett åtagande som kräver en stabil ekonomisk grund för att kunna hanteras ansvarsfullt. Det är viktigt att inte betrakta ett lån som en omedelbar lösning på temporära ekonomiska utmaningar, utan snarare som ett verktyg som, om det används korrekt, kan stödja vissa ekonomiska mål under förutsättning att man har förmågan att möta de återkommande kostnaderna.

Omstartslån trots betalningsanmärkning

Ett omstartslån är som namnet antyder ett sätt att kunna få sin privatekonomi på rätt köl. Det är inte ovanligt att många som ansöker har haft betalningssvårigheter och någon typ av betalningsanmärkning sedan tidigare. En betalningsanmärkning preskriberar efter tre år, så den är alltså bara aktiv om den är nyare än så. 

Innan man tar ett lån rekommenderar vi alltid att den högsta prioriteringen måste vara att kunna betala tillbaka lånet i sin helhet inom den överenskomna tidsperioden, men ibland kan det tyvärr uppstå oväntade omständigheter som sätter käppar i hjulen.

Detta vet många långivare naturligtvis om, och därmed finns det flertalet alternativ som godkänner ansökningar för omstartslån trots detta. Det du dock ska vara uppmärksam på är räntesatsen, den kan sannolikt bli högre. Dock rekommenderar vi inte att du ansöker om ytterligare lån om du redan upplever ekonomiska svårigheter.

Hur ansöker jag om ett omstartslån?

När du ansöker om ett omstartslån via Arcadia Finans, och din ansökan blir godkänd, ger detta dig möjlighet att granska låneerbjudanden från vårt omfattande nätverk av partners samt de över 40 banker och långivare som är anslutna till dem.

 1. Fyll i en låneansökan med uppgifterna som är obligatoriska på formuläret.
 2. Jämför de bästa erbjudanden du får från alla långivare. Du kommer att kunna tänka igenom det i lugn och ro, utan att förbinda dig till något.
 3. När du har hittat lånet som bäst anpassar sig efter dina behov är det bara att välja den önskade långivaren, och se fram emot en förenklad ekonomisk framtid.

Bra tips innan du ansöker om ett omstartslån

 • Jämför alltid så många långivare som möjligt innan du bestämmer dig för ett omstartslån för att vara säker på att du får de bästa villkoren. Det kan skilja väldigt mycket mellan de olika aktörerna som finns på marknaden, så det är verkligen värt att lägga de få minuterna det tar att jämföra.
 • När du jämför olika långivare ska du alltid fokusera på det som kallas för den effektiva räntan. Den inkluderar nämligen alla extra utgifter som ditt lån kan innefatta, och ger dig därför uppgiften om totalkostnaden, dvs vad du i slutänden kommer att betala.
 • En medsökande kan vara ett bra alternativ om du är osäker på om du blir godkänd. Om du inte kan presentera någon säkerhet eller inte har en särskilt hög inkomst kan det vara bra att du ansöker om lånet exempelvis med din partner.
 • Var noga med att välja en återbetalningstid för ditt omstartslån som anpassar sig efter dina omständigheter. Det är ett faktum att ett lån blir billigare ju snabbare du kan betala tillbaka det, men om du riskerar att halka efter med betalningarna har såklart det ingen betydelse. 

En betalningsanmärkning påverkar din framtida kreditvärdighet, så var inte överdrivet optimistisk på den här punkten.

Vanliga frågor och svar

Hur många kreditupplysningar tas om jag ansöker om omstartslån?

Endast en kreditupplysning tas på dig trots att din ansökan skickas till över 40 banker samtidigt.

Kan jag skicka in en låneansökan om jag har betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt att ansöka om ett omstartslån även med betalningsanmärkningar. Dock rekommenderar vi inte att du ansöker om ytterligare lån om du redan upplever ekonomiska svårigheter.

Vilka är grundkraven för att göra en ansökan?

Det krävs att du är minst 18 år gammal och har en årsinkomst på minst 100 000 kr. Du får inte ha obetalda skulder hos Kronofogden.