Flexlån

Hitta och jämför flexibla lån upp till 600 000 kr | Du har möjlighet att få flera låneerbjudanden

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad ca.
4 099 kr
Hitta bästa möjliga ränta för dig
Nominell ränta min. 3,95% – max. 29,00% (effektiv ränta min 3,99% – max 33,32%). Återbetalningstid min. 1 år – max. 20 år.

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 3,95% - 29,00%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Vi är i samarbete med:
Axo FinansEnklareKlaraLån

Flexilån 

Flexilån har blivit det mest eftersökta alternativet på lånemarknaden, just eftersom du som låntagare inte behöver binda upp dig på en viss avbetalningsplan. Denna kan istället enkelt anpassa sig efter dina omständigheter utan att du behöver betala extra för den sakens skull. Hos Arcadia Finans bistår vi dig i att utforska alternativ för flexilån, och att ansöka är helt kostnadsfritt.

Vad är ett flexilån? 

Ett flexilån kan man sammanfatta med att det är ett lån som anpassar sig efter den moderna konsumenten som vill kunna betala tillbaka ett lån i sin egen takt utan att behöva betala dyra straffavgifter eller extra kostnader. Du kan t ex välja att betala tillbaka lånet i förtid, ta avbetalningsfria månader och själv välja månadsbelopp – allt utan tillägg.

Förutsatt att din ansökan blir godkänd, finns möjligheten att överväga antingen ett privatlån eller en kontokredit.

Flexibla privatlån som kan återbetalas i förtid

Något som alla gillar med flexibla privatlån är att du kan välja en lång löptid med en lägre månadsavgift, och på så vis försäkra dig om att du inte kommer att överanstränga din budget. Om du sedan har möjlighet att samla ihop en summa för att betala tillbaka ditt lån tidigare kan du göra det utan avgift. Inga extra kostnader eller ränteskillnadsersättningar.

En kontokredit ger dig möjlighet att låna flexibelt

En kontokredit fungerar ungefär på samma sätt som ett vanligt kreditkort. Det innebär att du har en förutbestämd summa som kredit, som du direkt har tillgång till om du behöver den. Du betalar bara ränta om du utnyttjar krediten. Du väljer också om du vill använda hela krediten eller bara utnyttja en del av den.

Detta gör kontokrediten till ett alternativ om du kan komma att behöva mindre summor flera gånger, eftersom du då inte behöver ansöka om flera lån. Om du t ex har en kontokredit på 50.000 kronor och du har tagit ut 15.000 kronor, så disponerar du fortfarande 35.000 kronor. När du har betalat av ett visst belopp kan du återigen låna den summan om du skulle vilja, så länge du inte överskrider din beviljade kredit.

Avbetalningsplanen på en kontokredit är flexibel även den. Långivaren ger ett minimibelopp som ska amorteras varje månad plus den tillhörande räntekostnaden. Sedan väljer du själv om det är detta belopp du vill betala in eller istället en högre summa.

Större flexibilitet genom betalningsfria månader

Något som många långivare har börjat erbjuda är betalningsfria månader. Månader där du varken behöver betala avgifter, ränta eller amorteringar. Detta ger ännu större flexibilitet, då du lättare kan tackla eventuella oväntade utgifter genom att skjuta upp lånet en tuff månad. 

Ifall detta låter lockande ska du jämföra villkoren mellan långivarna för just betalningsfria månader. Vissa erbjuder fler månader än andra, en del tar ut en avgift när du utnyttjar en betalningsfri månad. Du kanske måste ha skött dina avbetalningar under en viss tid för att ta en betalningsfri månad, och du kan kanske inte ta två betalningsfria månader efter varandra. 

Flexibla lån i tre steg:

Att ansöka om ett flexibelt privatlån är både snabbt och smidigt. Genom att välja en jämförelsesajt har du fördelen att kunna jämföra en mängd olika långivare på en och samma gång med en enda kreditupplysning.

  1. Fyll i en låneansökan med uppgifterna som är obligatoriska på formuläret.
  2. Vid godkänd ansökan har långivarna upp till 24 timmar på sig att presentera sina erbjudanden. Om du mottar flera erbjudanden ger detta dig möjlighet att jämföra dem. Du kan sedan i lugn och ro överväga dina alternativ, utan några förpliktelser.
  3. När du har hittat lånet som bäst anpassar sig efter dina behov är det bara att välja den önskade långivaren. Gör ditt val och signera avtalet med BankID, varefter utbetalning sker till det angivna bankkontot.

Viktigt att beakta innan du ansöker om ett lån

Innan du ansöker om ett lån är det avgörande att du överväger din ekonomiska situation noggrant. Ett lån bör ses som ett åtagande som kräver en stabil ekonomisk grund för att kunna hanteras ansvarsfullt. Det är viktigt att inte betrakta ett lån som en omedelbar lösning på temporära ekonomiska utmaningar, utan snarare som ett verktyg som, om det används korrekt, kan stödja vissa ekonomiska mål under förutsättning att man har förmågan att möta de återkommande kostnaderna.