Kreditkort

Funderar du på var man hittar den mest förmånliga delbetalningen? Vi har jämfört fem jättar inom delbetalning – IKEA, Klarna, Elgiganten, Mediamarkt och NetOnNet – för att ta reda på vem som har det bästa erbjudandet.

Att delbetala innebär kortfattat att man i stället för att betala hela köpesumman på en gång delar upp betalningen i flera mindre summor under en begränsad tidsperiod, vanligtvis under ett eller två år.

I tabellen nedan har vi listat totalkostnaden för ett köp på 10.000 kr som avbetalas på 12 eller 24 månader. Räntekostnader, aviseringsavgifter och uppläggningsavgifter är tagna från respektive företags hemsida under maj 2019.

Månatlig kostnad för delbetalning vid köp av 10.000 kr ser ut så här:

Bolag Kostnad 12/24 mån.
IKEA 866 kr / 446 kr
Klarna 875 kr / 503 kr
Elgiganten 905 kr / 485 kr
Mediamarkt 966 kr / 491 kr
NetOnNet 887 kr / 451 kr

Ikea delbetalning

  • Mest förmånliga delbetalningsplan av de företag vi har med i jämförelsen
  • Räntefritt både 12 och 24 månader (kostnader för uppläggning och aviavgifter tillkommer)

Ikea har den mest förmånliga delbetalningsplanen för både 12 och 24 månader av företagen i jämförelsen.

Hos IKEA ansöker man om delbetalning på deras hemsida eller i något av deras varuhus. När man ansöker om IKEA delbetalning så ansöker man samtidigt om IKEA delbetala-kort. Detta kort kan sedan användas för betalning i varuhusen eller vid köp online. Inga räntor tillkommer för delbetalning på upp till 24 månader hos IKEA.

Klarna delbetalning

  • Näst bästa delbetalningsplanen för 12 månader
  • Kreditränta tillkommer på delbetalning för 24 månader

Klarna har den näst bästa delbetalningsplanen för 12 månader, men den sämsta för 24 månader.

Klarna erbjuder även de ett kort, Klarna-kortet, som kan användas överallt där VISA-kort accepteras. Hos Klarna tillkommer en kreditränta förutom uppläggningsavgift och administrativ avgift när man delbetalar över 24 månader, vilket gör att totalkostnaden går upp ganska rejält för delbetalningar på 24 månader.

Elgiganten delbetalning

  • Tredje bästa delbetalningsplanen för 12 månader och näst bästa för 24 månader
  • Räntefritt både 12 och 24 månader (kostnader för uppläggning och aviavgifter tillkommer)

Elgiganten har den tredje bästa delbetalningsplanen för 12 månader och den näst bästa för 24 månader.

Hos Elgiganten ansöker man om delbetalning och i samband med sin ansökan får man ett Ecster-kort kopplat till sitt konto. Detta kort kan sedan användas för att handla och göra uttag med världen över. Inga räntor tillkommer för delbetalningslån på upp till 24 månader hos Elgiganten.

Mediamarkt delbetalning

  • Dyraste delbetalningen över 12 månader av de företag vi jämfört
  • Näst dyrast för delbetalning på 24 månader på grund av hög uppläggningsavgift – 595 kr

Mediamarkt har den dyraste delbetalningsplanen för 12 månader och den näst dyraste för 24 månader.

När man väljer delbetalning hos Mediamarkt så får man automatiskt ett MasterCard utan extra kostnad som gäller för köp och uttag världen över. Med detta kort får man även 60 dagars räntefri kredit i Mediamarkt-varuhus och på alla andra köpställen. Inga räntor tillkommer för delbetalning på upp till 24 månader hos Mediamarkt men däremot är uppläggningsavgiften hög.

NetOnNet delbetalning

  • Tredje bästa delbetalning för 12 månader, näst bästa för 24 månader
  • Kreditränta tillkommer vid delbetalning på 24 månader

NetOnNet har den tredje bästa delbetalningsplanen för 12 månader och den näst bästa för 24 månader.

NetOnNet erbjuder tillsammans med Resurs Bank ett NetOnNet-kort med vilket man alltid har 30 till 60 dagars kredit på sina köp. Hos NetOnNet tillkommer en kreditränta förutom uppläggningsavgift och administrativ avgift när man delbetalar över 24 månader.

Tänk på att jämföra den effektiva räntan vid delbetalning

Gemensamt för företagen vi jämfört är att man när som helst kan betala tillbaka hela beloppet och lösa sin skuld i förtid. Det som främst sticker ut är att Klarna och Netonnet tar ut en kreditränta på delbetalningar som görs på 24 månader. I fallet för Klarna betyder det att deras delbetalningsplan över 24 månader är den enda i vår jämförelse som ger en månadsavgift på över 500 kr.

Värt att notera är också att oavsett om företaget lägger på en kreditränta eller inte så tillkommer alltid uppläggning- och aviavgifter, vilket gör att den totala kostnaden blir högre än om du hade betalat hela köpesumman direkt på plats i butik.  Jämför alltid den effektiva räntan, alltså den totala summan det kostar dig som konsument att delbetala ett köp. I den effektiva räntan ingår krediträntan men även kostnaden för uppläggnings- och aviavgifter.

Privatlån, blancolån, konsumtionslån – jämför lån upp till 600 000 kr

Arcadia Finans är en jämförelsesajt som hjälper dig att få en översikt över långivare och deras villkor. Genom endast en ansökan kan du få svar från upp till 35 banker och långivare som du kan välja mellan.

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad ca.
4 099 kr
Hitta bästa möjliga ränta för dig
Nominell ränta min. 3,95% – max. 29,00% (effektiv ränta min 3,99% – max 33,32%). Återbetalningstid min. 1 år – max. 20 år.

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 3,95% - 29,00%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Vi är i samarbete med:
Axo FinansEnklareKlaraLån