Sverige

Är du en av de många olyckliga svenskar som har fått ett låneerbjudande med dåliga villkor från sin egen lokala bank? Eller ännu värre, inte fått något låneerbjudande alls? Traditionella banker är generellt tveksamma till att ge ut bra låneerbjudanden till alla. Ju lägre ränta för banken, desto högre risk för dem. Detta kan resultera i ett låneerbjudande som inte är så intressant för dig som låntagare.

Om du vill få ett bättre låneerbjudande, så kan du jämföra och ansöka här.  

Men vad är dina alternativ egentligen?

Se till att du är berättigad till ett bra låneerbjudande. Som sagt, de lägsta räntorna är reserverade för de så kallade ”premium” kunder. Alla banker är dock inte likadana och olika banker tenderar att ha olika krav. 

Grunderna för ett bra låneerbjudande:

1) Du har ett fast jobb

Fast jobb motsvarar stadig inkomst, vilket bankerna naturligtvis gillar. Ju längre du har varit på jobbet, desto bättre.

2) Du spenderar mindre än du tjänar

Även om du har en fin fet lön, det kommer inte att spela någon roll om du också har höga utgifter. Skär ner dina månadskostnader till det lägsta möjliga.

3) Ta inte ett lån ensam.

Om möjligt är det alltid bättre att få ett lån tillsammans med någon. Detta kan vara din make, förälder, syskon eller ens vän. Med 2 eller fler människor att betala tillbaka lånet är ett stort plus för banken.

4) Bli lite äldre (eller yngre).

Den här är lite svårare, men din ålder kan ha inflytande på din ränta. Om du är i tjugoårsåldern, kan du behöva vänta ett par år för att få ett bättre erbjudande. Eller (tyvärr) om du är närmare 100 än 50, kan detta också ha en negativ effekt på ditt låneerbjudande.

total räntekostnad

Prova detta trick för att öka dina chanser att få ett bättre låneerbjudande

Så du tror att du är berättigad till ett bra låneerbjudande? Har ett fast jobb, inte spendera mycket, har någon att dela lånet med och är rätt ålder. För att öka dina chanser till ett bättre låneerbjudande bör du använda dig av en låneförmedlares tjänster, som Arcadia Finans, som får dig ett låneerbjudande från flera olika banker och långivare. Processen är mycket enkel och kommer bara att ta några minuter av din tid eftersom det kan göras helt digitalt. Efter att du har slutfört ansökan, får du dina alternativa lån erbjudanden direkt. Du kan jämföra låneerbjudandena efter räntekurs och villkor. Och det bästa är att den här gången kan du fritt välja att acceptera eller avböja lån erbjudanden från bankerna!

Få alternativa låneerbjudanden på bara 2 minuter

1. Välj ett lånebelopp, lånets löptid och månatlig återbetalning som passar dig

2. Fyll i ansökan

3. Få erbjudanden från flera banker 

4. Välj låneerbjudandet med de bästa villkoren

Jämför lån upp till 600 000 kr – Ansök nedan

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad ca.
4 099 kr
Hitta bästa möjliga ränta för dig
Nominell ränta min. 3,95% – max. 29,00% (effektiv ränta min 3,99% – max 33,32%). Återbetalningstid min. 1 år – max. 20 år.

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 3,95% - 29,00%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Vi är i samarbete med:
Axo FinansEnklareKlaraLån