Båtlån

De första sakerna de flesta av oss förknippar med en svensk sommar är väl havet, skärgården och glass. Vad skulle då kunna vara bättre än att kunna äta sommarens första glass ombord på en båt någonstans i skärgården? Känslan när man fyller lungorna med den rena havsluften och känner vinden i håret kan få vem som helst att koppla av och bara njuta. 

När man har möjligheten att spendera sin semester på en båt är det lätt att ladda batterierna, plus att det är en väldigt säker miljö så här i pandemi-tider. Som bekant kommer de flesta svenskar att spendera sommaren på hemmaplan tills det återigen blir säkrare att resa utomlands, och just båtar toppar inte helt oväntat listan över intresseförfrågningar.

En investering med mervärde

Att skaffa en båt innebär såklart en investering, men det är en investering som verkligen ger oss ett mervärde. Det finns båtar av alla olika storlekar, vilket betyder att oavsett om du vill känna dig som Don Johnson i Miami Vice, ha en liten fiskebåt att koppla av med eller en stor segelbåt för längre resor och äventyr, kan du lita på att det finns både båtmodeller och båtlån som passar dig. 

Friheten att kunna utforska vår fantastiska kustlinje när lusten faller på, lära barnen att fiska eller helt enkelt ha en avkopplande dag till havs i gott sällskap. Båten finns alltid där för oss, och låter oss njuta av upplevelser vi så väl behöver för att varva ner från all vardagsstress. Dessutom kan du sova över på din båt istället för på hotell när du besöker nya platser, vilket gör att du sparar en slant.

Vad är båtlån?

När det är dags att köpa en båt gör de allra flesta detsamma som när de köper en bil, dvs finansierar den genom ett lån. Ett båtlån är helt enkelt ett privatlån, du kan låna upp till 600.000 kronor utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver lämna exempelvis en bil eller fastighet som pant. 

Regel nummer ett när det kommer till båtlån är att du alltid ska jämföra flera olika offerter från olika långivare – det är det enda sättet att garantera att du gör en riktigt bra affär. Hos oss på Arcadia Finans hittar du de allra bästa erbjudanden av lån till båt från inte mindre än 35 olika banker och långivare, det enda du behöver göra är att fylla i en ansökan vilket tar dig mindre än två minuter. 

Vår jämförelsetjänst är helt gratis, och du binder heller inte upp dig på något.

Vem kan ansöka om ett lån till båt?

Villkoren för att godkännas som låntagare kan skilja lite mellan de olika långivarna som finns på marknaden, och de beror även på hur stor summa du behöver låna. De vanligaste kraven är dock:

  • Du måste vara minst 18 år gammal.
  • Du måste kunna uppvisa att du har god återbetalningsförmåga genom att visa upp en fast inkomst på minst 100.000 kronor per år.
  • Du får inte ha några aktiva ärenden hos Kronofogden.

Köpa båt med båtlån

Det är mycket enkelt att ansöka om ett båtlån, det räcker med att fylla i en ansökan på din utvalda långivarens hemsida, och så fort din ansökan blivit godkänd kan du ha pengarna på ditt konto redan nästa vardag eller i vissa fall redan samma dag. 

Det enda förarbetet du behöver göra är att jämföra banker och långivare så att ditt båtlån blir så fördelaktigt som möjligt. Vi på Arcadia Finans hjälper dig att hitta det som passar bäst för just dig och dina förutsättningar. 

Fördelen med att jämföra hos oss är att du sparar massor med tid, men även kreditupplysningar. Istället för att söka upp långivarna en efter en får du med en gång en klar överblick över de bästa erbjudanden från hela 35 olika banker och långivare. 

Kreditupplysningar när du ska låna till båt

Via Arcadia Finans jämförelsesajt sköts allt med en enda kreditupplysning hos UC. Om du själv skickar ut ansökningar till höger och vänster kommer alla bankerna att göra en egen kreditupplysning, och när man har mängder av kreditupplysningar kommer långivarna att ge dig sämre villkor som exempelvis en högre räntesats. 

Därför rekommenderar vi att du ser med egna ögon hur enkel och effektiv vår service faktiskt är, och hur mycket pengar du kan spara genom att använda dig av den.

Båtlån ränta

När du ansöker om ett båtlån utan säkerhet innebär det ett större risktagande för långivaren, och detta kommer de att ta igen genom en något högre räntesats. Detta gör det extra viktigt att du ser över fler alternativ och inte tackar ja till första bästa – det kan skilja mer än du tror! 

Kom ihåg att det är den effektiva räntan som skvallrar om totalkostnaden av ett båtlån – en bank kan ha en lägre räntesats men fler eller dyrare extraavgifter, och detta ser du på den effektiva räntan.

Lägst ränta båtlån

Då undrar du säkert – vilket båtlån har den lägsta räntan just nu? Lätt som en plätt, besök Arcadia Finans hemsida och fyll i en låneansökan för båtlån. Du kommer inte att binda upp dig på något genom att göra en ansökan, du kommer att kunna överväga alla dina möjligheter i lugn och ro. 

Det är dessutom helt gratis att använda dig av den här jämförelsetjänsten, som ger dig de bästa anbuden från inte mindre än 35 olika banker och långivare. 

Tips innan du lånar pengar till båt

Vi på Arcadia Finans vill ge dig några råd på vägen innan du bestämmer dig för ett båtlån.

  • Hur roligt vi än kommer att ha med vår båt ska du aldrig glömma att din ekonomi måste kunna klara av den extra utgiften det innebär att betala av lånet varje månad. Gör upp en ärlig budget för att undvika problem.
  • När du tar ett båtlån behöver du inte ge några förklaringar angående vad du ska använda pengarna till, men låna inte mer än du verkligen behöver. Ju större lån, desto högre räntekostnader.
  • Välj en passande återbetalningsplan. Det blir billigare ju snabbare du betalar tillbaka lånet, men om du kan få problem med att få pengarna att räcka till är det bättre att ta lånet över en lite längre tid så att du kan sova lugnt om nätterna.

Jämför båtlån upp till 600 000 kr – Ansök nedan

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad ca.
4 099 kr
Hitta bästa möjliga ränta för dig
Nominell ränta min. 3,95% – max. 29,00% (effektiv ränta min 3,99% – max 33,32%). Återbetalningstid min. 1 år – max. 20 år.

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 3,95% - 29,00%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Vi är i samarbete med:
Axo FinansEnklareKlaraLån