Alla pratar om internetlån – varför har de blivit så populära?

Svenskarna gillar att låna pengar. Av alla européer är det faktiskt bara danskarna som lånar mer pengar än oss per invånare. Och det handlar absolut inte bara om bolån. Vi lånar till alltifrån att köpa bil till renoveringar, resor, tandläkarbesök eller en ny dator. Många av dessa lån tecknas på nätet – men varför har internetlån blivit så populära?

Internetlån, eller privatlån, har generellt mycket mer fördelaktiga villkor än exempelvis kreditkort. När man behöver pengar snabbt utan att behöva betala alltför mycket i räntekostnader och avgifter kan de vara ett perfekt alternativ för många.

Vad är online lån?

Ett online lån är ett vanligt lån, med skillnaden att allting sköts via internet. Du behöver med andra ord inte boka tid för ett möte hos din bank och förflytta dig – du kan göra allt från din mobil, dator eller surfplatta 24 timmar om dygnet. Alla banker har numera den här servicen, men det finns även gott om andra långivare att välja emellan. Den stora konkurrensen har gjort att villkoren för dig som låntagare har blivit betydligt mer fördelaktiga de senaste åren, och själva processen för ansökningar och utbetalningar har blivit såväl enklare som snabbare. 

Traditionella banklån brukar kräva möten med din bankman, en massa pappersarbete du måste förbereda och hoppas på att tjänstemannen anser att det du vill låna pengar till är tillräckligt viktigt för att godkännas. Allt detta slipper du vid online lån – här kan du låna pengar till vilket ändamål som helst, och det räcker oftast med att du är myndig, inte har några ärenden som är aktiva hos Kronofogden och kan visa upp en fast inkomst.

Vilka typer av lån är tillgängliga online?

De allra flesta online lån är vad man kallar för snabblån, konsumtionslån, privatlån eller blancolån. Alla dessa namn betyder egentligen en och samma sak – det rör sig om ett personligt lån utan säkerhet. Det behöver inte bara handla om små summor – många långivare erbjuder upp till 600.000 kronor. Du kan alltså låna till att exempelvis köpa en bil eller en båt utan problem. I princip allt utom bolån kan du hitta hos dessa långivare på nätet.

Lån för alla slags situationer

Som vi tidigare har nämnt kan du alltså ta ett internetlån för vilket syfte som helst – du lånar ett visst belopp, och vad du sedan spenderar pengarna på är helt upp till dig. Tack vare detta är det många som passar på att låna till sin drömresa, sitt bröllop, en ny husvagn eller för att ta körkort för att nämna några exempel. Internetlån har verkligen blivit populära!

Innan man tar ett lån är det alltid bra att överväga om det är nödvändigt eller om man istället kan vänta lite och spara ihop pengarna man behöver. Men ett bröllop eller en efterlängtad resa kan det vara svårt att skjuta upp. Gifta sig gör man förhoppningsvis bara en gång, och då brukar de flesta vilja slå på stort för att ha den perfekta upplevelsen.

Sedan kan även andra typer av situationer uppstå, som inte är lika angenäma men desto mer akuta. Säg till exempel att du behöver ett oplanerat besök till tandläkaren, eller att värmepannan går sönder mitt i vintern. Då är det inte ett alternativ att spara under flera månader. Inget är mer praktiskt än ett internetlån där du kan ha pengarna på kontot redan nästa dag.

Det går fort att ansöka om ett internetlåninternetlån har blivit så populära!

En av anledningarna till att internetlån har blivit så populära är att det bara tar ett par minuter att fylla i en låneansökan. Processen är mycket enkel. Det räcker med att gå in på din utvalda långivares hemsida och fylla i de markerade fälten. I de flesta fall får du ett preliminärt svar på din förfrågan inom några minuter, och så fort ansökningen har blivit godkänd har du pengarna på ditt konto med en gång – det kan vara så snabbt som nästa bankdag.

För- och nackdel med lån utan säkerhet

Onlinelån eller privatlån är vad man kallar lån utan säkerhet. Det betyder att man inte behöver lämna exempelvis en fastighet eller en bil som pant. Detta kan såklart ses som en fördel, i synnerhet om du inte äger något som skulle godtas som säkerhet. 

I och med att ingen säkerhet krävs innebär ditt lån naturligtvis en större risk för långivaren eller banken. Vad innebär detta för dig som låntagare då? Jo, en något högre räntesats. Därför rekommenderar vi alltid att du jämför erbjudanden från så många långivare som möjligt innan du tar några beslut. Det kan skilja mycket på det du i slutänden betalar för ett lån mellan de olika aktörerna på marknaden.

Vem erbjuder de bästa lånen med den lägsta räntan?

Det enda sättet att få ett korrekt svar på den här frågan är att du tar några minuter på dig att jämföra de olika alternativen. Vi rekommenderar att du använder dig av en så kallad jämförelsetjänst som du enkelt kan hitta på nätet. Denna service går ut på att du registrerar vilken summa du behöver låna, hur lång avbetalningsperiod du behöver och dina personliga uppgifter. Därefter kommer du att få en tydlig överblick över de bästa erbjudanden som en mängd olika långivare ger dig.

Dessa jämförelsetjänster är inte bara oerhört snabba och smidiga, de ger dig en klar presentation av dina valmöjligheter och de gör det genom en enda kreditupplysning. Om du själv börjar skicka in ansökningar till alla separata företag kommer du inte bara att förlora en massa tid utan även pengar – varje ansökan innebär en separat kreditupplysning, och många kreditupplysningar har som konsekvens att du får sämre villkor på ditt lån.

Jämför lån upp till 600 000 kr – Ansök nedan

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad ca.
4 099 kr
Hitta bästa möjliga ränta för dig
Nominell ränta min. 3,95% – max. 29,00% (effektiv ränta min 3,99% – max 33,32%). Återbetalningstid min. 1 år – max. 20 år.

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 3,95% - 29,00%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Vi är i samarbete med:
Axo FinansEnklareKlaraLån