Spargris

Omstartslån – se om du kan få en lägre ränta

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad ca.
4 099 kr
Hitta bästa möjliga ränta för dig
Nominell ränta min. 3,95% – max. 29,00% (effektiv ränta min 3,99% – max 33,32%). Återbetalningstid min. 1 år – max. 20 år.

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 3,95% - 29,00%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Vi är i samarbete med:
Axo FinansEnklareKlaraLån

Möjlighet att bli skuldfri snabbare

Vi har nog alla varit där någon gång – lönen har nyss kommit in på kontot, men faktura efter faktura börjar ramla in och snart finns det knappt kvar till ens nudlar och knäckebröd. Visste du att svenskar är faktiskt det europeiska folket som har mest krediter, endast efter våra grannar Danmark? Detta betyder att du är långt ifrån ensam om att känna att dina lån sätter en stor press på din vardagsekonomi. 

Det här är ett problem som inte kommer att försvinna av sig själv, så det är viktigt att du försöker hitta en lösning innan Kronofogden blir inblandad. Om du upptäcker att din ekonomi blir ansträngd mot månadens slut, kan du överväga möjligheten att konsolidera dina skulder med ett omstartslån. Att samla dina lån till ett med lägre ränta kan minska dina månadskostnader och förenkla din ekonomihantering, vilket gör det till ett alternativ värt att utforska.

Vad är ett omstartslån?

Ett omstartslån är utformat för att förenkla och förbättra din privatekonomi genom att samla flera mindre krediter, lån eller avbetalningar i ett enda lån. Genom att konsolidera dessa till en enda månatlig avbetalning blir det enklare för dig att hantera din ekonomi och potentiellt minska dina totala utgifter.

Att samla dina skulder kan leda till lägre räntekostnader och färre avgifter, vilket gör det mer kostnadseffektivt. För att utforska dessa fördelar måste din ansökan först bli godkänd. Vid godkännande får du flera erbjudanden att jämföra. Då kan du bedöma om den totala kostnaden blir lägre jämfört med dina nuvarande lån, krediter eller avbetalningar. Detta steg är avgörande för att se om omstartslånet verkligen lönar sig för dig.

Omstartslånet, som är ett blancolån eller privatlån utan säkerhetskrav, innebär att du inte behöver ställa någon pant för att bli godkänd som låntagare.

Omstartslån med betalningsanmärkningar

Ett omstartslån är som namnet antyder ett sätt att kunna få sin privatekonomi på rätt köl, och det är inte ovanligt att många som ansöker har någon typ av betalningsanmärkning sedan tidigare. En betalningsanmärkning preskriberar efter tre år, så den är alltså bara aktiv om den är nyare än så. 

Innan man tar ett lån rekommenderar vi alltid att den högsta prioriteringen måste vara att kunna betala tillbaka lånet i sin helhet inom den överenskomna tidsperioden, men ibland kan det tyvärr uppstå oväntade omständigheter som sätter käppar i hjulen.

Detta vet många långivare naturligtvis om, och därmed finns det flertalet alternativ som godkänner ansökningar för omstartslån trots detta. Det du dock ska vara uppmärksam på är räntesatsen, den kan sannolikt bli högre. 

Hur ansöker jag om ett omstartslån?

Att ansöka om ett omstartslån tar cirka två minuter att genomföra. Med en jämförelsesajt kan du jämföra erbjudanden från flera långivare samtidigt, förutsatt att din ansökan blir godkänd. En kreditupplysning utförs i samband med din ansökan.

  1. Fyll i en låneansökan med uppgifterna som är obligatoriska på formuläret.
  2. Jämför de bästa erbjudandena från alla långivare i lugn och ro, utan några förpliktelser. Kom ihåg att låneerbjudanden bara kommer efter att din ansökan har blivit godkänd.
  3. När du har hittat lånet som bäst möter dina behov, välj den önskade långivaren.

Bra tips innan du ansöker om ett omstartslån

  • Jämför alltid så många långivare som möjligt innan du bestämmer dig för ett omstartslån för att vara säker på att du får de bästa villkoren. Det kan skilja väldigt mycket mellan de olika aktörerna som finns på marknaden, så det är verkligen värt att lägga de få minuterna det tar att jämföra.
  • När du jämför olika långivare ska du alltid fokusera på det som kallas för den effektiva räntan. Den inkluderar nämligen alla extra utgifter som ditt lån kan innefatta, och ger dig därför uppgiften om totalkostnaden, dvs vad du i slutänden kommer att betala.
  • En medsökande kan vara ett bra alternativ om du är osäker på om du blir godkänd.
  • Innan du ansöker om ett lån är det avgörande att du överväger din ekonomiska situation noggrant. Ett lån bör ses som ett åtagande som kräver en stabil ekonomisk grund för att kunna hanteras ansvarsfullt. Det är viktigt att inte betrakta ett lån som en omedelbar lösning på temporära ekonomiska utmaningar, utan snarare som ett verktyg som, om det används korrekt, kan stödja vissa ekonomiska mål under förutsättning att man har förmågan att möta de återkommande kostnaderna.