varning för kreditupplysningar

Varför du inte ska söka lån på egen hand

Ansöka om lån kan göras på flera sätt och det finns många olika långivare och lånetyper att välja mellan. Många känner inte till alla skillnader mellan de lånetyper som finns på marknaden och känner inte heller till hur stor skillnad det blir med att ansöka om lån hos så många banker och långivare som möjligt, endast med en ansökan.

Om du på egen hand sänder ut en ansökan om lån till flera banker och långivare, så görs det en kreditupplysning via UC på varje ansökan. Ett problem här är att ju fler kreditupplysningar det görs i ditt namn, desto sämre värde kommer du att få på din kreditvärdighet. Och ju lägre detta värde blir, desto svårare kommer det att bli med att få ett lån beviljat.

Blir du dessutom nekad ett lån av den första aktören du söker hos, så kommer merparten neka dig ett lån baserat på att du redan har blivit nekad ett lån. Arcadia Finans rekommenderar starkt att du istället använder dig av en låneförmedlare för att din ansökan ska sändas ut till dussintals banker och långivare samtidigt.

Låneförmedlare förenklar din ansökan

Arcadia Finans samarbetar med 35 banker och långivare, och din ansökan kommer att sändas till dem alla och det kommer endast att göras en kreditupplysning för denna ansökan. Med andra ord så kommer 35 olika aktörer på lånemarknaden samtidigt att titta på din ansökan och sedan sända ut svar till dig, och alla aktörer kommer att dela på en och samma kreditupplysning.

Inte nog med att du kommer ha större chanser till att få ett lån beviljat, så är det även större chans till att du får ett lån med de bästa villkoren du kan få. Inte heller kommer din kreditvärdighet att bli sämre, på grund av flera kreditupplysningar. Vilket gör att dina chanser till att få lån beviljade blir större både idag och i framtiden.

Flera andra fördelar

Även om det är bra nog med att man får hjälp med att få ett bra lån beviljat utan att sända ut flera kreditupplysningar, så finns det flera andra fördelar med att få hjälp av en låneförmedlare.

  • Det är helt kostnadsfritt för dig att använda en låneförmedlare och sen ta del av all information.
  • Du binder dig inte till något när du sänder ut din ansökan till alla banker och långivare.
  • Låneförmedlare som Arcadia Finans jobbar självständigt, så du kan vara trygg med att de alltid arbetar på ett oberoende sätt. Med andra ord så är det ingen aktör som blir favoriserad på något sätt.
  • Du kommer att få all relevant information om varje lån och du kan enkelt jämföra mellan alla viktiga faktorer. Som att jämföra ränta, extra avgifter och hur mycket lånet totalt kommer att kosta dig.
  • Hela processen tar enbart några få minuter och de svar du kommer att få, sänds direkt till den e-mail som du har lämnat till låneförmedlaren.
  • Då det idag är många banker och långivare som vill ha dig som kund, så kommer de att slåss om dig genom att erbjuda dig så bra villkor som möjligt. Med det sagt, så kommer de bland annat att erbjuda dig så låg ränta som möjligt.

Få alternativa låneerbjudanden på bara 2 minuter

  1. Välj ett lånebelopp, lånets löptid och månatlig återbetalning som passar dig
  2. Fyll i ansökan
  3. Få erbjudanden från flera banker
  4. Välj låneerbjudandet med de bästa villkoren

OBS. Via Arcadia Finans samlar du inte på dig en massa onödiga kreditupplysningar.

Jämför lån upp till 600 000 kr – Ansök nedan

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad ca.
4 099 kr
Hitta bästa möjliga ränta för dig
Nominell ränta min. 3,95% – max. 29,00% (effektiv ränta min 3,99% – max 33,32%). Återbetalningstid min. 1 år – max. 20 år.

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 3,95% - 29,00%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Vi är i samarbete med:
Axo FinansEnklareKlaraLån